نسل جدید اعلان حریق

بلاگ آموزشی آژیراک

بهترین مفید ترین مطالب آموزشی را در آژیراک بخوانید

نسل جدید اعلان حریق

نسل جدید اعلان حریق

ادمین
1401/04/13
0
814

مختصر مقاله:

نسل جدید سیستم اعلام حریق وایرلس

سیستم اعلام حریق

در حال حاضر تکنولوژی بی سیم بخشی از زندگی روزمره ما انسان ها را تشکیل می دهد، و عملکرد آن با استفاده از انتقال داده‌ها توسط اموج رادیویی، در ساده‌ترین صورت، به تجهیزات سخت‌افزاری این امکان را می‌دهد تا بدون استفاده از بسترهای فیزیکی همچون سیم و کابل با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند. امروزه با پیشرفت سریع تکنولوژی و ساخت و ساز ساختمان‌های هوشمند، مسئله ایمنی آن ها هم توسط تجهیزات هوشمند اعلام حریق بی سیم یا وایرلس کنترل می‌شود.

تعریف سیستم اعلام حریق بی سیم یا وایرلس

این سیستم همانند دیگر سیستم‌های اعلام حریق معمولی شامل مدارها‌ی الکتریکی، تریمستورها یا همان سنسورهای دودی و حرارتی است که به محض دریافت علائم حریق فعال شده و با هشدار به پنل مرکزی صدای زنگ خطر‌ش بلند می‌شود. اما با این تفاوت که مراحل تشخیص و اعلام حریق به جای سیم، فقط از طریق امواج الکتریکی و مغناطیسی صورت می‌گیرد. شاید استفاده از این تجهیزات برایتان کمی جدید و عجیب باشد، اما این سیستم چندان هم در جهان جدید نیست و از سال 1980 شناخته شده و کاربرد دارد. و در مکان هایی که نصب کابل ها گران، وقت گیر، غیر عملی یا غیرممکن است استفاده می گردند.

دلیل استفاده از سیستم اعلام حریق بی سیم یا وایرلس

در برخی ساختمان‌ها برای ایمنی سازی به مشکلاتی بر می‌خوریم، مثل ایمنی سازی آثار باستانی که امکان تخریب و بازسازی نداریم، مثل بیمارستان‌ها که امکان توقف کار هرچند کوتاه مدت مقدور نیست یا نمایشگاه‌ها و  کمپ‌های موقتی که تا عزیزان زحمت بکشند با کابل کشی آنجا را ایمن کنند زمان بازدید از نمایشگاه به پایان می‌رسد. اینجا است که به وجود یک سیستم سرعتی نیاز داریم. استفاده از سیستم اعلام حریق بی سیم راه حل این مسئله است.

مزیت‌های استفاده از سیستم اعلام حریق بی سیم یا وایرلس

دتکتور بی سیم (wireless detector) را می توان بدون تخریب و بدون نیاز به سیم کشی هر کجا که اراده کنید به آسانی نصب کرد. مورد دیگر اینکه، سهولت نصب این دتکتور‌ها، مدت زمان انجام پروژه را به صورت چشمگیری کاهش می‌دهد. اگر می‌خواهید ساختمان تجاری خود را توسعه داده یا جابه جا شوید به راحتی می‌توان پنل مرکزی را جابه جا کرد. بنابراین یک سیستم اعلام حریق کاملا مناسب برای نصب در مدارس، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و ساختمان‌های اداری و حتی خانه‌ها چند طبقه است. در هنگام قطعی برق، با باتری داخلی فعال می‌شود و به محض تحریک سنسورها آژیر کشیده و با شماره تلفن‌های تعریف شده بصورت خودکار تماس می‌گیرد.اولین چیزی که باعث فرسودگی دتکتورهای می‌شود آلودگی آن ها است که در دتکتور های بیسیم با الگوریتم جبران سازی داخلی این مورد کاملا تحت کنترل است. یعنی بصورت خودکار هر از گاهی در صدد کالیبراسیون سازی داخلی بر می‌آید و ضمن تخمین آلودگی دتکتور، حساسیت و سطح اعلام هشدار را بررسی می‌کند. یکی دیگر از مهمترین ویژگی‌های خوب سیستم اعلام حریق وایرلس آدرس‌پذیری آنهاست. یعنی دقیقا مکان آتش سوزی را بر حسب آدرس دقیق مشخص می‌کنند و دیگر نیاز نیست برای خاموش کردن حریق تمام ساختمان را جستجو کرد.

ضعف سیستم‌های اعلام حریق بی سیم یا وایرلس

تجهیزات اعلام حریق وایرلس نسبت به سیستم‌های اعلام حریق معمولی گران‌تر است. اما با میزان گرانی نصب و کابل کشی در سیستم‌های اعلام حریق معمولی به‌نظر می‌آید که از لحاظ قیمتی چندان تفاوتی با یکدیگر نداشته باشند چه بسا نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق وایرلس برایتان ارازان‌تر هم تمام شود.در سیستم‌های اعلام حریق وایرلس از باتری‌های شارژی کتابی استفاده می‌شود که قیمت آنها گران است. البته موردی که باید به آن توجه داشته باشید تایم اتمام شارژ باتری‎هاست که باید به دقت در زمان مناسب تعویض شوند.

قابلیت ها و مشخصات فنی سیستم اعلام حریق بی سیم یا وایرلس

- نصب آسان اعلام حریق بی سیم بدون نیاز به کابل, داکت, لوله و سیم کشی و خرابی.
- قابلیت کار با باتری (در برخی از برند ها با عمر 5 سال).
- امکان استفاده از تقویت کننده سیگنال برای مسافت های بالاتر از تا 5000 متر
- با تغییر معماری می توان طراحی سیستم اعلام حریق را به راحتی تغییر داد.
- می توان برای گسترش سیستم های با سیم (سیستم اعلام حریق آدرس پذیر) موجود در ساختمان ها استفاده کرد.
- سیستمی قابل اعتماد و با استانداردهای انگلستان BSI  و اروپا  EN می باشد.

مکان های مورد استفاده سیستم‌های اعلام حریق بی سیم یا وایرلس

در همه جا می توان از سیستم اعلام حریق استفاده کرد و محدودیتی ندارد اما بیشتر در مکان های زیر مورد استفاده قرار می گیرد:
- جهت استفاده در مکان هایی که به لحاظ زیبایی شناسی مهم هستند مانند موزه ها
- جهت استفاده در ساختمان های تاریخی دارای محدودیت های اجرا و تغییر در ساختمان هستند (قلعه Ritz & Windsor بی سیم هستند)
- جهت استفاده در ساختمان هایی که احتمالا در آینده نزدیک بازسازی و یا گسترش می یابند.
- جهت استفاده در ساختمان هایی با نقاط دشوار دسترسی مانند پله های باریک یا سقف های بالا.
- قابلیت نصب و راه اندازی سریع در پروژه هایی که زمانی کافی جهت اجرای زیر ساخت و نصب و راه اندازی سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر را ندارند.
- جهت استفاده در کسب و کارهایی که از وقفه در مواقع ضروری و تعطیل نمودن مکان مورد بهره برداری متضرر خواهند شد. مانند هتل ها.

تجهیزات سیستم‌های اعلام حریق بی سیم یا وایرلس  

  • پنل بی سیم  همراه باتری و دستگاه تلفن کننده
  • دتکتور دودی، حرارتی و ترکیبی بی سیم
  • شستی بی سیم 
  •  آژیر و آژیر فلاشر وایرلس 
  • دستگاه تقویت کننده امواج

لیست قیمت سیستم‌های اعلام حریق بی سیم یا وایرلس

تجهیزات سیستم های اعلام حریق وایرلس از نظر قیمت نسبت به تجهیزات یک سیستم آدرس پذیر با سیم گرانتر می باشند.اما به علت کاهش برخی از هزینه ها در نصب و بهره برداری هزینه تمام شده این سیستم گرانتر نخواهد بود که عبارتند از :

  • نداشتن هزینه  خرید کابل و سیم و داکت
  • نداشتن هزینه تخریب و زیر سازی نصب تجهیزاتکمتر بودن
  • هزینه نصب به علت نصب سریع و آسان

این سیستم تنها در نحوه ی ارتباط بین تجهیزات متفاوت بوده و به جای سیم های تک رشته یا دو رشته از امواج استفاده می شود.

اعلام حریق وایرلس یک سیستم ادرس پذیر محسوب می شود که در طبقات بالا جهت بهتر بودن ارتباط از تقویت کننده ی امواج استفاده می شود.


اعلان حریق جدید اعلام اعلام حریق نسل

نویسنده:


احسن اژیراک
احسن اژیراک

هشدار! کاربر گرامی برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
عضویت ورود به حساب کاربری